Hullámos krémes

Hullámos krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • a krémhez:
  • 8 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 9 dl tej
  • 3 vaníliás cukor
  • 23 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín
  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 8 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 9 dl tej
  • 3 vaníliás cukor
  • 23 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín

Elkészítés:

A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet és összefőzzük. A tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 db tojást egyenként belekeverünk.

A tésztából 2 lapot sütünk egy 23 ×38 cm-es tepsi hátán. A tepsire szilikonos sütőpapírt teszünk és úgy kenjük rá a tésztát. (15 percig ne nyissuk ki a sütőt!)

Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.

Az egyik megsült lapot 15 db kockára vágjuk fel még melegen.

Elkészítjük a krémet: először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és a kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, sűrűre felfőzzük. Ezután apránként szép lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot.

Az egyik tésztalapot egy magas falú tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt keményre verjük, a krémre simítjuk, majd ráhelyezzük a már feldarabolt tészta lapot.

Hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd felszeleteljük és meghintjük porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!