Hot-dog kifli

Hot-dog kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kispohár joghurt
  • kb. 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 30 ml étolaj
  • 1 teáskanál só
  • 35 dkg finomliszt
  • 6 g szárított élesztő
  • a tészta téglalapok kenéshez:
  • 4 dkg körüli puha vaj
  • a kiflik lekenéséhez:
  • 1 kisebb felvert tojás
  • 1 kispohár joghurt
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 30 ml étolaj
  • 1 teáskanál
  • 35 dkg finomliszt
  • 6 g szárított élesztő
  • 4 dkg körüli puha vaj
  • 1 db kisebb felvert tojás

Elkészítés:

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd összekeverjük az élesztővel és a sóval. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd letakarjuk, és a duplájára kelesztjük.

4 részre osztjuk, vékony hosszúkás alakúra formázzuk. Egyenként lekenjük puha vajjal (nem olvasztottal!), szépen feltekerjük, a két vége felé bevágjuk.

A kifliket kettévágjuk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Még 30 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, és vízzel lespricceljük őket (a sütőpapírt is). 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A megsült kiflik szélesebb végénél egy fakanállal kifúrjuk. Tetszés szerint mustárral, ketchuppal töltjük és a megfőtt virslit beledugjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!