Hóstyai borda

Hóstyai borda
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • az elősütéshez:
  • 60 dkg sertéskaraj
  • 4 evőkanál étolaj
  • 5 dl húsleves (2 db leveskockából készítettem)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg vargánya gomba szeletelve (most a fagyasztóból vettem ki)
  • 15 dkg konzerv kukorica
  • 1 db piros paprika
  • 7 db mézédes kicsi piros paradicsom
  • 15 dkg ecetes uborka
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál házi paprikakrém
  • 1 teáskanál házi vegeta
  • 1 evőkanál liszt
  • 60 dkg sertéskaraj
  • 4 evőkanál étolaj
  • 5 dl húsleves
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg vargánya gomba szeletelve
  • 15 dkg konzerv kukorica
  • 1 db piros paprika
  • 7 db mézédes kicsi piros paradicsom
  • 15 dkg ecetes uborka
  • bors
  • 1 teáskanál házi paprikakrém
  • 1 teáskanál házi vegeta
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A sertéskarajt szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk. A 4 evőkanál étolajon hirtelen átsütjük, ráöntünk 3 dl húslevest, és fedő alatt puhára pároljuk.

A két evőkanál étolajon megfonnyasztjuk a hagymát és a gombát. A saját levében puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, az apróra vágott paprikát, a félbe vágott kis paradicsomokat és a szeletelt savanyú uborkát. Sóval, borssal, paprikakrémmel, házi vegetával ízesítjük, majd rászórjuk a lisztet. 1-2 percig pirítjuk, majd felengedjük a maradék húslével és állandó keverés mellett felforraljuk. Hozzátesszük a húsokat, és már kész is.

Köretként penne tésztát főzünk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!