Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 40 dkg hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 4 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 4 dl tej
  • 4 dl tejföl
  • 2 szál petrezselyem

Elkészítés:

A húst megmossuk, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, felaprítjuk.

A hagymát 2 evőkanál olajon megdinszteljük, hozzátesszük a húst, megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, sózzuk, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc). Közben megcsináljuk a palacsintatésztát, fél órát pihentetjük.

A tésztából palacsintákat sütünk, letakarva melegen tartjuk. Kivesszük a húst a levéből, apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A masszával megkenjük a palacsintákat, összehajtogatjuk őket, tepsibe tesszük. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben átforrósítjuk (kb. 10 perc). A maradék tejfölt a palacsinták tetejére öntjük. Petrezselyemmel díszítve már tálaljuk.

Neked ajánljuk