Hozzávalók:
  • egy 22 literes zárható hordóhoz:
  • 8 l víz
  • 5 dl 20%-os ecet
  • 35 dkg cukor
  • 24 dkg só
  • 2 kk. borkén
  • 1 csomag szalicil
  • 4 csokor kapor
  • 1 csomag egész feketebors
  • 2 csomag babérlevél
  • 4 egész torma
  • zöldségek
  • 8 l víz
  • 5 dl 20%-os ecet
  • 35 dkg cukor
  • 24 dkg
  • 2 kk. borkén
  • 1 csomag szalicil
  • 4 csokor kapor
  • 1 csomag egész feketebors
  • 2 csomag babérlevél
  • 4 egész torma
  • zöldségek

Hordós savanyúság

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

7 liter vizet és a hozzávalókat, kivéve a zöldségeket és a szalicilt összekeverjük.

A maradék 1 liter vizet felforraljuk a szalicillel, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a többihez. Az egészet beleöntjük a hordóba.

A megmosott zöldségeket addig rakjuk a hordóba, míg meg nem telik.

Mindig lepje el a zöldségeket a lé. CSAK műanyag vagy fa eszközzel szabad belenyúlni, kiszedni és néha átkeverni.
Száraz, hűvös helyen tároljuk.