Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. (Elsőre túl száraznak tűnik, de szépen összefog állni.)
Ezután diónyi golyókat formázunk belőle, majd, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt világos színűre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve pár percet várjunk vele, majd beleforgatjuk az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorban. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd újra beleforgatjuk a vaníliás-porcukorba.
Nagyon omlós aprósütemény, és a vaníliás-porcukortól különösen finom. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, és finom omlós marad.
Megjegyzés:
A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti