Hópuszedli

Hópuszedli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 26 db-hoz:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a beleforgatáshoz:
  • néhány evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukorral
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • néhány evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukorral

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. (Elsőre túl száraznak tűnik, de szépen összefog állni.)

Ezután diónyi golyókat formázunk belőle, majd, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt világos színűre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve pár percet várjunk vele, majd beleforgatjuk az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorban. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd újra beleforgatjuk a vaníliás-porcukorba.

Nagyon omlós aprósütemény, és a vaníliás-porcukortól különösen finom. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, és finom omlós marad.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!