Hópehely krémes

Hópehely krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db nyújtott leveles tészta
  • 1 csomag vaníliás krémes krémpor
  • 8 dl tej
  • 5 dl cukrásztejszín
  • a szóráshoz:
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 dkg kandírozott meggy
  • 2 db nyújtott leveles tészta
  • 1 csomag vaníliás krémes krémpor
  • 8 dl tej
  • 5 dl cukrásztejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 dkg kandírozott meggy

Elkészítés:

Az egyik réteslapot kihatjuk sütőpírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk majd betoljuk a 220 fokra felmelegített sütőbe toljuk

Majd a másik réteslapot kockára vágjuk, és így sütjük meg – így később könnyebb lesz a krémest felvágni.

Amíg sül a lap, addig elkészítjük a krémet és a tejszínt. Egy tálba öntjük a krémport, ráöntjük a tejet, habverővel három percig felverjük majd félre tesszük. A hideg tejszínt elektromos habverővel kemény habbá verjük. Veszünk egy tálcát, rárakjuk az egész krémes lapot, ráhalmozzuk a vaníliás krémet, és elsimítjuk. Erre jön a tejszínhab, rátesszük a vanília krém tetejére, elsimítjuk, majd kirakjuk a tetejét a kockára vágott krémes lapokkal.

A tetejét megszórjuk porcukorral, meggyel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!