Homoktövis bomba

Homoktövis bomba
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 5 db tojás
  • 160 g cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 130 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • a homoktövis krémhez:
  • 100 g homoktövis sűrítmény
  • 100 g méz
  • 5 tojás
  • 80 g cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 60 g liszt
  • 6 dl tej
  • a datolyaszilva zseléhez:
  • 3 nagyobb datolyaszilva
  • 2 csomag színtelen tortazselé
  • 4 dl víz
  • cukor (ízlés szerint és a gyümölcs édességétől függően)
  • 5 db tojás
  • 160 g cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 130 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • 100 g homoktövis sűrítmény
  • 100 g méz
  • 5 db tojás
  • 80 g cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 60 g liszt
  • 6 dl tej
  • 3 db datolyaszilva
  • 2 csomag színtelen tortazselé
  • 4 dl víz
  • cukor

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, majd 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 10 percig elősütjük.

A krémhez a tejből, cukorból, lisztből, vanília aromából és a tojások sárgájából sűrű krémet főzünk. A homoktövist összemelegítjük a mézzel és ezt is a sűrű krémhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a még a forró krémbe forgatjuk.

A félkész piskótára simítjuk a krémet és további 8-10 percre visszatesszük a sütőbe. Ha letelt a 10 perc kivesszük és hagyjuk a tepsiben kihűlni.

A zseléhez a datolyaszilvát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és 4 dl vízben 10 percig főzzük a cukorral. A tűzről levéve belekeverjük a tortazselét, majd egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!