Holland kocka

Holland kocka
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 36×30 cm-es tepsihez:
  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg Rama
  • 16 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 1 dl tejföl (kb.)
  • a krémhez:
  • 6 dl tej
  • 6-7 púpos evőkanál liszt
  • 1 púpos evőkanál kristálycukor
  • 25 dkg Rama
  • 25 dkg porcukor
  • kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • baracklekvár
  • a mázhoz:
  • 18 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
  • 2 evőkanál tej
  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg Rama
  • 16 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 1 dl tejföl
  • 6 dl tej
  • 6-7 púpos evőkanál liszt
  • 1 púpos evőkanál kristálycukor
  • 25 dkg Rama
  • 25 dkg porcukor
  • kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • baracklekvár
  • 18 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
  • 2 evőkanál tej

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és a tepsi hátán négy lapot sütünk belőle.

Elkészítjük a krémet: A tejből a liszttel és kristálycukorral főzött krémet készítünk. A porcukrot és a Ramát kikeverjük, majd a két krémet összekeverjük. Kétfelé vesszük, az egyikbe kakaóport, a másikba 2 csomag vaníliás cukrot teszünk.

Megtöltjük a süteményt: mézes lap, erre kakaós krém, majd újabb mézes lap, baracklekvár, mézes lap, fehér krém, az utolsó mézes lap, majd csokimáz kerül.

A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné Ili küldte be. Köszönjük!