Hólabda

Hólabda

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

16 darabhoz:

A tésztához:

  • 6 db tojássárgája
  • 12 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál víz
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

A vaníliás krémhez:

  • 6 tojás sárgája
  • 7 dl tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál liszt

Valamint:

  • 1-1,5 dl sütőrum
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg tejcsoki tortabevonó
  • 6 dkg vaj

Elkészítés:

A krémhez a tojások sárgáját összekeverem a vaníliás cukorral és a liszttel, apránként hozzáengedem a tejet. Közepes láng felett főzöm, amíg besűrűsödik, félreteszem, hagyom kihűlni. Hűlés közben néha meg kell keverni, hogy ne keletkezzen hártya a tetején. Miután kihűlt, a vajat kikeverem a porcukorral, és apránként hozzákeverem főzött masszát.

A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverem a cukorral, hozzáadom a vizet, a sütőport, és tovább keverem még kb 5 percig. A tojások fehérjét kemény habbá verem és felváltva a liszttel a tojáskrémbe keverem, végül hozzáadom a kakaóport is. 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm.

Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval korongokat szaggatok ki belőle. A vaníliás krém 2/3 részét a rumos tésztadarabokhoz adom, addig keverem, amíg egyenletes krémet kapok. Ezzel a krémmel töltöm meg a vízszintesen félbevágott tésztapogácsákat. Miután megtöltöttem, az oldalát a vaníliás krémmel vonom be, és kókuszreszelékben meghengergetem.

A mázhoz a vajat kis lángon megolvasztom, hozzáadom a feltördelt csokit, olvadásig melegítem, majd a sütikék tetejét bevonom vele.

Neked ajánljuk