Hólabda

Hólabda

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 3 evőkanál porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom leve
  • összeragasztáshoz lekvár

A töltelékhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 4 tojás felvert habja

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot a tojások sárgáját, a sütőport, a citromlevet és a vajat összedolgozzuk, kisodorjuk, és kisméretű szaggatóval kiszúrjuk.

Elkészítjük a tölteléket: felverjük a tojásfehérjét, és adagolva hozzáadjuk a porcukrot, végül a darált diót.

A kiszúrt tésztát kikent, lisztezett tepsibe rakjuk, majd kis halmokat kanalazunk a töltelékből mindegyik köröcskére. Világosra sütjük.

1-1 karikát lekvárral összeragasztunk.

Neked ajánljuk