Hólabda

Hólabda

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

a krémhez:

  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 10 dkg margarin

a csokibevonathoz:

  • 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé (ízlés szerint ki melyiket szereti)
  • 1 evőkanál étolaj

a díszítéshez:

  • kókuszreszelék
  • cukor
  • hópihe

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához keverjük a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet is. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (közepes kb. 25x25 cm-es) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A kész piskótát kihűtjük.

A krémhez a lisztet a cukorral és a kókuszreszelékkel összekavarjuk, lassan hozzáadjuk a tejet, majd ezeket felfőzzük. A krémet gyorsan kell kevergetni, hogy ne legyen csomós. A krémet kihűtjük, majd hozzádolgozzuk a margarint.

A kihűlt piskótát félbe vágjuk és az aljából is és a tetejéből is pogácsa szaggatóval kör formákat szaggatunk.

Az alsó piskóta körre kenünk a kókuszos krémből, rátesszük a felső piskóta kört, majd egészet oldalról körbe kenjük, kókuszreszelékbe hempergetjük, a tetejét szabadon hagyjuk. Amikor kész vannak a „hólabdák” gőz felett a csokoládét az olajjal felolvasztjuk. Jól elkeverjük és a sütemények tetejére csorgatjuk. Kanállal, gyors mozdulatokkal elsimítjuk a bevonatot a sütemény tetején, majd a hólabdákat cukor hópihékkel díszítjük.

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek