Hólabda isler

Hólabda isler
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • a krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál púpozott liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • az oldalára és a tetejére:
  • kókuszreszelék
  • 15 dkg étcsokibevonó
  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál púpozott liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • kókuszreszelék
  • 15 dkg étcsokibevonó

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk. Kerek szaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, majd 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (kb. 10 perc). Majd hagyjuk kihűlni.

A tejet a lisztel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, majd amikor már nem forró, beledolgozzuk a vajat is.

A korongokat összepárosítjuk: a egyik tésztacsoportot olvasztott étcsokoládéba mártjuk, megszórjuk a kókuszreszelékkel, majd hagyjuk a csokit rajta megdermedni.

A másik tésztakarikát megkenjük a krémmel, majd a két korongot összeillesztjük, majd az oldalára is kenünk egy kis krémet, és azt is kókuszreszelékbe forgatjuk.

Megjegyzés:

1214 Merkúr utca 1