Hólabda cupcake

Hólabda cupcake

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 4 db tojás
  • 20 dkg Liga vagy vaj
  • 15 dkg eritrit
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg rizsliszt
  • *

a krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl Hulala
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 evőkanál eritrit por
  • *

a tetejére:

  • 10 dkg glutén- és cukormentes étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj vagy szőlőmagolaj

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A puha margarint habosra keverjük a tejföllel, a tojások sárgájával, az eritrittel és a vaníliakivonattal, a lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.

A tojásfehérjehabhoz óvatosan hozzáadjuk a margarinos-tojásos keveréket, majd a lisztes-kakaóporost is. A tésztát muffin papírral bélelt formákba kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

Miután kihűltek a muffinok a papírokat lehúzzuk róluk, és mindegyiknek kalapot vágunk. A kalapokat vízgőz felett felolvasztott csokiba mártogatjuk, majd rácson hagyjuk megszáradni.

Közben a következő krémmel megtöltjük a muffinokat: a Hulalát kemény habbá verjük.A mascarponét az eritrit porral és a kókuszreszelékkel kihabosítjuk, majd a Hulala habhoz adjuk, összekeverjük, és csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk. Végül a csokis kalapokat rájuk helyezzük és azonnal fogyasztható is.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek