Hólabda

Hólabda
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 8 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • a krémhez:
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál rétesliszt
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • az oldalához:
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • a tetejére:
  • 15 dkg étcsoki
  • 8 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál rétesliszt
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg étcsoki

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet, végül az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk.

A tésztát egy kb. 40 x 28 centis, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűlt 4 centis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

A krémhez 2 dl tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, a lisztes keverékhez öntjük, és kevergetve sűrűre főzzük.

A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.

A piskótakorongokat kettévágjuk, a krémmel megkenjük, majd a másik felével összeragasztjuk. A krémmel az oldalukat is körbekenjük, a kókuszreszelékben meghempergetjük.

A csokoládét felolvasztjuk, a sütemények tetejére kenjük.

Hűtőben néhány órát dermesztjük, utána már kínálhatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Cseh Borbála küldte be. Köszönjük!