Hólabda

Hólabda
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • a krémhez:
  • 7,5 dl tej
  • 7,5 púpozott evőkanál liszt
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • a mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 kanál olaj
  • a szóráshoz:
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 7,5 dl tej
  • 7,5 púpozott evőkanál liszt
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 kanál olaj
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és olajat. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét is, majd az így elkészített masszát kétfelé osztjuk.

Két tésztát sütünk belőle sütőpapírral kibélelt tepsikben, 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt. A megsült tésztákat hagyjuk kihűlni, és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőlük.

A tejből kiveszünk 2 dl-t, amit a liszthez adunk, és csomómentesre keverjük. Ezután felöntjük a többi tejjel. A margarint és a porcukrot elkeverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól kikeverjük. A krémmel bekenünk egy karikát és a másikat a tetejére tesszük, az oldalát is bekenjük és meghempergetjük a kókuszreszelékben.

A csokoládémázhoz a két kanál olajat és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd bekenjük vele a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.

Egy adagból kb. 40 db lesz.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!