Hókocka glutén- és tejmentesen

Hókocka glutén- és tejmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 8 db M-es méretű tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
  • késhegynyi szódabikarbóna K
  • a krémhez:
  • 5 dl mandulatej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg Vénusz margarin
  • cukor (ízlés szerint)
  • rumaroma
  • valamint:
  • kókuszreszelék
  • olvasztott csokibevonó
  • 8 db M-es méretű tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
  • 1 késhegynyi Kszódabikarbóna
  • 5 dl mandulatej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg Vénusz margarin
  • cukor
  • rumaroma
  • kókuszreszelék
  • csokibevonó

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon 8-tojásos piskótát sütünk, amit ha kihűlt, felkockázunk és kettévágunk.

Közben 2 csomag vaníliás pudingport a mandulatejben megfőzünk, majd miután kihűlt, hozzákeverjük a margarint, a vaníliás cukrot, ízlés szerint édesítjük cukorral és egy pici rum aromával.

A kettévágott tésztakockákat a krémmel „összeragasztjuk, majd a töltött kockákat körbekenjük a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejüket olvasztott csokival megkenjük.

Megjegyzés:

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!