Hókifli

Hókifli

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 kis dobozos tejföl
  • 1 közepes üveg házi szilvalekvár

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, 15 dkg porcukrot, vaníliás cukrot, a tejfölt és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. A szaggatáshoz használhatunk nagyobb pogácsa szaggatót, linzer formát vagy poharat.

A kiszaggatott forma alsó felébe egy púpos teáskanál házi szilva lekvárt teszünk, hosszában elegyengetjük, majd ráhajtjuk a tészta felső részét, az oldal részt összenyomkodjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Az előkészített süteményt előmelegített sütőbe tesszük és közepesen takarék lángon kb. 15 perc alatt megsütjük. A megmaradt 15 dkg porcukrot egy nagyobb tálba helyezzük és a sütőből kivett süteményeket beleforgatjuk.

A lekvárral megkent kiszaggatott formákat fel is tekerhetjük, középen meghajlítva kifli alakra formázhatjuk.

Neked ajánljuk