Hókifli

Hókifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 175 ml tejföl
  • 25 dkg margarin
  • csipet só
  • *
  • valamint
  • 20 dkg lekvár (nem folyós)
  • *
  • a forgatáshoz:
  • 1 teáskanál vaníliáscukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 175 ml tejföl
  • 25 dkg margarin
  • csipet
  • valamint
  • 20 dkg lekvár (nem folyós)
  • 1 teáskanál vaníliáscukor
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tésztát előző este összegyúrjuk (közepesen lágy tésztát kell kapjunk) és a hűtőbe tesszük.

Másnap a tésztát két részre vágjuk (így könnyebben lehet vele dolgozni).

Vékonyra, kb. 3 mm vastagra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyikre lekvárt teszünk, majd összetekerjük, kifli alakúra formázzuk.

Sütőpapírral bélelt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 10-12 perc alatt megsütjük (hamar megsül, nem szabad, hogy megbarnuljon!), és még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kaufmann Dávid küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti