Hókifli

Hókifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1,5 dl tej csipet só
  • 2 evőkanál porcukor
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg darált mák
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • a kiflik meghempergetéséhez:
  • vaníliás porcukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1,5 dl tej csipet só
  • 2 evőkanál porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg darált mák
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • vaníliás porcukor

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük.

A töltelékhez a tejet felforraljuk és belekeverjük a cukrot. A felét a dióra, a másik felét a mákra öntjük és összekeverjük, majd kihűlni hagyjuk.

A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk (1-2 mm) és kb. 5-6 centis kockákra vágjuk. A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket teszünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.

Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban, utána tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti