Hóemberes (mézes krémes)

Hóemberes (mézes krémes)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 5 evőkanál méz
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 52 dkg finomliszt
  • a krémhez:
  • 1,5 l víz (mindig vízzel főzőm, keményebb a puding)
  • 5 tasak vaníliás pudingpor
  • 30 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 375 g margarin
  • a tetejére:
  • darált keksz
  • kevés margarin
  • kakaópor
  • lekvár
  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 5 evőkanál méz
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 52 dkg finomliszt
  • 1,5 l víz (mindig vízzel főzőm, keményebb a puding)
  • 5 tasak vaníliás pudingpor
  • 30 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 375 g margarin
  • darált keksz
  • kevés margarin
  • kakaópor
  • lekvár

Elkészítés:

A margarint edénybe tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojásokat és a szódabikarbónát. Habosra keverjük a masszát, majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet.

Deszkán átgyúrjuk a tésztát, négy részre osztjuk, és zsírozott nagyméretű tepsi hátán egyenként megsütjük a lapokat. (Gyorsan sülnek a lapok!)

A krémhez a vízben elkeverjük a pudingport, a cukrot és keményre főzzük. A margarint habosra keverjük, és hozzáadjuk a már kihűlt (!)pudinghoz. Az így kapott krémmel megtöltjük a lapokat.

A tetejére keksztekercs masszából (darált keksz, kis margarin, kakaópor, lekvár) hóembert formáztam, nyújtható cukormázzal (marcipánnal) bevontam, és „felöltöztettem” a hóembert.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!