Hízott libamáj

Hízott libamáj

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A májhoz:

  • 60 dkg hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl libazsír
  • 50 dkg hízott libamáj
  • bors

A burgonyalángoshoz:

  • 1 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • bors
  • 50 dkg krumpli
  • 2 dkg vaj
  • őrölt szerecsendió
  • 0,5 dl tej

Elkészítés:

Elkészítés:

Vágjuk vékony szeletekre a hagymát! Tegyük egy részét egy libazsírral vastagon megkent hőálló tálba! Sózzuk és borsozzuk meg! Tűzdeljük meg a libamájat a vékonyra vágott fokhagymával, majd tegyük a hagymaágyra! Szórjuk meg kis borssal! Vonjuk be a máj tetejét a maradék hagymával, és öntsük le a megolvasztott libazsírral! Tegyük rá a tál tetejét, majd süssük 1 órát 180 fokon a májat!

Vegyük ki a májat, öntsük le a zsírját, a hagymát pedig szedjük egy külön tálba! Hűtsük 1 éjszakát, majd másnap szeleteljük fel!

Lángos:

Főzzük meg a krumplit sós vízben! Törjük össze, majd öntsük rá az olvasztott vajat, a tejet, a tejszínt és a tojássárgákat! Fűszerezzük borssal, sóval és szerecsendióval!

Nyomjunk kis halmokat a burgonyás keverékből egy sütőpapírral bélelt tepsire! Süssük meg 10 perc alatt 170 fokos sütőben a lángosokat!

Neked ajánljuk