Hízott libamáj baconkéregben kerámiatálban, sütőben sütve zöldségekkel

Hízott libamáj baconkéregben kerámiatálban, sütőben sütve zöldségekkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • libamáj
  • almakarikák
  • bacon szalonnacsíkok
  • libazsír
  • bors
  • apró újburgonya
  • cukkini
  • csiperkegomba
  • lilahagyma
  • kápia paprika
  • zöld csípős paprika
  • fokhagyma gerezdek
  • libamáj
  • almakarikák
  • bacon szalonnacsíkok
  • libazsír
  • bors
  • apró újburgonya
  • cukkini
  • csiperkegomba
  • lilahagyma
  • kápia paprika
  • zöld csípős paprika
  • fokhagyma gerezdek

Elkészítés:

A libamájat (libaháj hiányában) bacon szalonnába burkoljuk, majd alá is rakunk néhány szeletet és kevés libazsírt.

Előbb 100 fokon sütjük kb. 60 percig, majd feltekerjük a sütőt 150 fokra, a végén pedig 180 fokra – a sütés kb. 2 óra, hogy a bacon szép piros, ropogós legyen.

Köretnek tepsiben kevés libazsírban sült zöldségeket sütünk, majd azzal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Horvát Árpádné Judit küldte be. Köszönjük!