Hideg túrógombóc málnával

Hideg túrógombóc málnával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg tehéntúró
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg babapiskóta
  • 10 dkg darált dióbél
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • a málnaöntethez:
  • 10 dkg málna
  • 2 evőkanál méz
  • 40 dkg tehéntúró
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg babapiskóta
  • 10 dkg darált dióbél
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg málna
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés:

A túrót villával alaposan áttörjük. A vaníliarudat felhasítjuk, pépjét kikaparjuk. A babapiskótát morzsásra törjük.

A diót bevonatos serpenyőben, szárazon, világosra pirítjuk, hideg tányérra öntjük, hogy barnuljon tovább.

Habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd belekeverjük a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Összekeverjük a túróval, a babapiskótával, és legalább 30 percre félretesszük pihenni.

Ezután a túrómasszából gombócokat formálunk, és megforgatjuk a dióban.

Az öntethez összetörjük a málnát, elkeverjük a mézzel, majd a gombócok mellé tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti