Hideg tejszínes fahéjas szilvaleves

Hideg tejszínes fahéjas szilvaleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg magozott kerek kék szilva vagy szilva befőtt
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 darab egész fahéj
  • csipet só
  • 3 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő xilit
  • 2 dl főző tejszín
  • a tálaláshoz:
  • 1 dl felvert habtejszín
  • 40 dkg magozott kerek kék szilva vagy szilva befőtt
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 darab egész fahéj
  • csipet
  • 3 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő xilit
  • 2 dl főző tejszín
  • 1 dl felvert habtejszín

Elkészítés:

Ha friss szilvából készítjük, akkor a szilvát kimagozzuk, belerakjuk egy lábasba, sózzuk, cukrozzuk, rászórjuk a fahéjat, a szegfűszeget, felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

Lassú tűzön puhára főzzük, ha megfőtt, kiszedjük a szegfűszeget és a fahéjat. A megfőtt szilvát felöntjük hideg tejszínnel és botmixerrel pürésítjük.

Tálalásnál tejszín rózsával díszítjük, és őrölt fahéjjal megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti