Hideg sajtos tekercs

Hideg sajtos tekercs

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 35 dkg edami sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg krémsajt
  • 3-4 főtt tojás
  • fél csokor petrezselyem
  • fél csokor metélőhagyma
  • bors
  • mustár
  • 10 dkg gépsonka

Elkészítés:

Az edami sajtot forró vízbe tesszük, és állandóan kevergetve 15 percig főzzük, majd téglalap alakúra nyújtjuk.

A petrezselymet és a metélőhagymát felaprítjuk. A töltelékhez a vajat, a krémsajtot az elkevert tojássárgájával, a petrezselyemmel, a metélőhagymával és a mustárral simára keverjük. A sonkát és a tojásfehérjét vékony csíkokra vágjuk, és belekeverjük a töltelékbe.

A lappá nyújtott sajtot egyenletesen megkenjük a töltelékkel, tekerccsé göngyöljük. Hűtőben megdermesztjük.

Neked ajánljuk