Hideg mentás dinnyeleves

Hideg mentás dinnyeleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg görögdinnye tisztítva
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 200 ml habtejszín
  • 1/2 citrom kifacsart leve
  • 12 db menta levél + a díszítéshez
  • 1 kg görögdinnye tisztítva
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 200 ml habtejszín
  • 1/2 citrom kifacsart leve
  • 12 db menta levél + a díszítéshez

Elkészítés:

A görögdinnyét feldaraboljuk, majd összeturmixoljuk a mézzel, a gyömbérrel, a tejszínnel, a citrom levével és a leszárított felcsíkozott mentalevétellel. Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük hűlni.

Tálalás előtt a levest átszűrjük és mentalevelekkel díszítjük.

Tipp: Őrölt fahéjat is adhatunk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti