Hideg meggyleves

Hideg meggyleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg friss magozott meggy
  • 5 szem szegfűszeg
  • 2 darab fahéj
  • 4 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítő
  • csipet só
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

A meggyet felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, feltesszük főni, hozzáadjuk az ízesítőket – a szegfűszeget, a fahéjakat, a sót és a cukrot.

Amikor megfőtt a megy, 2 evőkanálnyit kiveszünk belőle a tálaláshoz. Kivesszük a darabos fahéjat és a szegfűszeget, majd egy botmixerrel pürésítjük, visszatesszük a tűzre, felforraljuk és behabarjuk a hideg vízzel elkevert keményítővel. Ha újra felforr, kész a meggyleves.

Lehűtjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és jó hideg legyen.

Tálalásnál minden tányérba teszünk egész meggyszemeket.

Neked ajánljuk