Hideg kávékrém

Hideg kávékrém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 bögre kávé
  • 1 bögre tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál őrölt kávé
  • *
  • a díszítéshez:
  • tejszínhab és szórócukor vagy:
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor
  • 1 bögre kávé
  • 1 bögre tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál őrölt kávé
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

A tojássárgáját villával kissé felverjük, hozzákeverjük a két evőkanál lisztet és a két evőkanál porcukrot, majd hozzáöntjük a lefőtt kávét és elkeverjük.

A tejet a vaníliás cukorral és a teáskanálnyi őrölt kávéval felforraljuk, kissé visszahűtjük, majd beleöntjük a tojássárgájás keveréket és mérsékeltebb lángon, gyakori keverés mellett sűrűre főzzük.
Melegen pohárba töltjük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben dermesztjük néhány órán keresztül.

A tetején lévő habhoz a tojásfehérjét a porcukorral gőz felett felverjük és a kávékrém tetejére kanalazzuk. Mentalevélkével díszíthetjük.

Tipp: Tojáshab helyett díszíthetjük tejszínhabbal, olvasztott csokival, szórócukorral is.

Megjegyzés:

A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti