Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók személyenként:

  • 1 szelet görögdinnye
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 1/2 citrom
  • mentalevél
  • bazsalikomlevél
  • petrezselyemlevél
  • kakukkfű
  • őrölt feketebors
  • citromos olívaolaj
  • rozskenyér

Elkészítés:

Elkészítés: A lehűtött görögdinnye húsát - mag nélkül - kikaparom, s a levével egyűtt egy keverőtálba teszem. Hozzáadom az aprított paradicsomot, a chilipaprikát, a fűszereket, botmixerrel összekeverem, egy kicsit darabosan. Visszateszem a hűtőbe, hogy jól lehüljön, s hogy az ízek összeérjenek.

Tálaláskor egy tányérba öntöm a krémlevest, bazsalikomlevéllel és pirított, kockára vágott kenyérrel díszítem, locsolok rá olívaolajat.

Hasonló receptek