Hideg fokhagymás kapros kovászos uborkaleves

Hideg fokhagymás kapros kovászos uborkaleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 közepes kovászos uborka
  • 3 dl kovászos uborkalé
  • 4 dl zöldség alaplé
  • 200 g natúr joghurt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés friss kapor
  • olívaolaj
  • 1 dl főző tejszín
  • 4 közepes kovászos uborka
  • 3 dl kovászos uborkalé
  • 4 dl zöldség alaplé
  • 200 g natúr joghurt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés friss kapor
  • olívaolaj
  • 1 dl főző tejszín

Elkészítés:

A kovászos uborkát nagyon apróra kockázzuk, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét felöntjük a kovászos uborka levével és a lehűtött zöldség alaplével, majd kevés cukorral édesítjük. (Mindössze annyival, hogy kiemelje a savanyú lé pikánsságát.)

Az apróra zúzott fokhagymával, kis csokor kaporral és a joghurttal meg a tejszínnel simára turmixszoljuk, ezután a darabolt kovászos uborka maradékát visszatesszük a levesbe.

Mielőtt tálalnánk, hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, illetve összeérjenek az ízek.

Tálaláskor olíva olajjal díszítjük, és megszórjuk aprított friss kaporral. Pirítós kenyéret kínálhatunk hozzá.

Ez egy nagyon üde frissítő és különleges leves.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti