Hevesi krémes

Hevesi krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 7 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 13 evőkanál víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • a krémhez:
  • 7 db tojásfehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 dl víz
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • a tetejére:
  • 3 dl növényi habtejszín
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 dkg csokoládé (reszelt)
  • 7 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 13 evőkanál víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet
  • 7 db tojásfehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 dl víz
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 3 dl növényi habtejszín
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 dkg csokoládé (reszelt)

Elkészítés:

A piskótához a lisztet összeforgatjuk a sütőporral, sóval és a kakaóval, a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, majd óvatosan egybeforgatjuk a lisztes keverékkel.

Ezután egy sütőpapírral bélelt, 27x37 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.

A krémhez a tojások fehérjét a kétféle cukorral kemény habbá verjük. A pudingot simára keverjük a vízzel és a vanília kivonattal, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután óvatosan, de határozott mozdulatokkal beleforgatjuk a keményre vert habot, de vigyázzunk ne törjük össze. Az elkészült habot a tésztára simítjuk, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

A kétféle tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, végül a kihűlt krémes tetejére kenjük, majd reszelt csokoládéval díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Velkovicsné Annus Rita küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti