Hetedik mennyország

Hetedik mennyország
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kakaós laphoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 100 g cukor
  • 40 g kakaópor
  • 1 teáskanál instant kávé
  • 40 g liszt
  • *
  • a diós laphoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 70 g cukor
  • 100 g darált dió
  • 30 g liszt
  • *
  • a krémhez:
  • 10 tojássárgája
  • 120 g cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 100 g liszt
  • 500 ml tej
  • 250 g margarin
  • 3 db ostyalap (27×37 cm méretű)
  • 5 db tojásfehérje
  • 100 g cukor
  • 40 g kakaópor
  • 1 teáskanál instant kávé
  • 40 g liszt
  • 5 db tojásfehérje
  • 70 g cukor
  • 100 g darált dió
  • 30 g liszt
  • 10 db tojássárgája
  • 120 g cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 100 g liszt
  • 500 ml tej
  • 250 g margarin
  • 3 db ostyalap (27×37 cm méretű)

Elkészítés:

A kakaós laphoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és az instant kávét. Egy ostyát sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, és a kakaós masszát elsimítjuk a tetején. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A diós laphoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót és a lisztet. Az elkészített keveréket a második ostyalapra simítjuk, és ezt is megsütjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt. Ezután kihűtjük.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd 100 ml tejjel hígítjuk. A maradék 400 ml tejet felforraljuk, a tűzről levéve óvatosan a tojásos masszához keverjük, majd visszatesszük a tűzre és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

A vajat habosra keverjük, és a kihűlt tojásos masszával krémesre keverjük.

A kakaós lapot tálcára helyezzük, és a krém felével megkenjük. Rátesszük a diós lapot, amire a maradék krémet simítjuk, erre kerül a harmadik ostyalap. A tenyerünkkel lenyomkodjuk, sütőpapírt teszünk rá, súlyt rakunk a tetejére és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti