Hernyókifli

Hernyókifli
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg GM zabpehelyliszt
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • a krémhez:
  • 1 csomag GM puncs pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rumaroma
  • a tetejére:
  • porcukor
  • 25 dkg GM zabpehelyliszt
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag GM puncs pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rumaroma
  • porcukor

Elkészítés:

A tejben a pudingport sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat (margarint) a porcukorral robotgéppel habosra keverjük.

A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, hűtőben fél órát pihentetjük, majd kis golyócskákat készítünk belőlük (nekem 20 db kiflim lett, vagyis 40 db golyócskát készítünk), amit a kifli formába nyomkodunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni a kifliket, majd óvatosan ki tudjuk ütögetni belőle.

A pudingot és a kihabosított vajkrémet a rumaromával robotgéppel habosra keverjük, habzsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a kifliket.

Kettőt-kettőt összeragasztva, porcukorral meghintve azonnal kínálhatjuk, de másnapra lesz az igazi!

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!