Hentespecsenye

Hentespecsenye

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 40 dkg sertésmáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 szelet bacon
  • 10 dkg zsír
  • 8 dkg vöröshagyma
  • 1 dkg fokhagyma
  • 1 db tojás
  • olaj
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • tört bors
  • majoránna
  • 2 dkg só

Elkészítés:

A kockázott szalonnát lesütöm, majd a zsírral együtt megdinsztelem az aprított hagymát, végül a csíkozott májat is hozzáadom pirulni.

Ízesítem borssal, majorannával, vágott petrezselyemmel.

Ha puha, akkor tűzről levéve tojással keverem, áttöröm és sóval, áttört fokhagymával ízesített vízzel keverem.

A húst 10 szeletre vágom, kiklopfolom, sózom és a májas masszát ráhalmozom.

Feltekerem, összekötöm és baconbe göngyölöm.

Forró olajban kisütöm a húsokat.

Neked ajánljuk