Hentes tokány

Hentes tokány
Elkészítési idő
2,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 40 dkg sertés lapocka
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 20 dkg savanyú csemege uborka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • víz
  • 1 csipet pirospaprika
  • 40 dkg tészta
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 40 dkg sertés lapocka
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 20 dkg savanyú csemege uborka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • víz
  • 1 csipet pirospaprika
  • 40 dkg tészta

Elkészítés:

A kolozsvári szalonnát apróra vágjuk és alacsony hőfokon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és szép barnára pirítjuk. Ezután a megmosott és felcsíkozott lapockát rátesszük a szalonnás, hagymás alapra, kicsit összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk majd kb. 1,5 dl vizet öntünk rá.

Amikor már a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkozott lecsókolbászt és a csíkozott uborkát. Azt ételhez egy csipet piros paprikát adunk és addig főzzük, ameddig a hús puha nem lesz.

Köretnek enyhén sós vízben kifőzött tésztát készítünk.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!