Hekkfilé fűszeres babbal és chorizóval

Hekkfilé fűszeres babbal és chorizóval

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 szál újhagyma
  • 15 levélke friss rozmaring (vagy kb. 2 teáskanál szárított)
  • 15 dkg chorizo (vagy valamilyen ízesebb kolbász)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl sűrített paradicsom
  • 20 dkg darabolt paradicsom konzerv
  • 48 dkg canellini bab
  • 6 nagy levél kelkáposzta
  • 2 csipet cukor
  • 3 nagyobb szelet hekk filé
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az újhagymát felkarikázzuk, és némi olajon megpároljuk, hozzáadjuk az aprított chorizot, zsírjára sütjük, majd rádobjuk az aprított rozmaringot, a reszelt fokhagymát és néhány keverés erejéig együtt pirítjuk (ne sokáig, hogy a fokhagyma meg ne keseredjen).

Felöntjük a paradicsomszósszal, a darabolt paradicsommal, hozzáadjuk a babot, az aprított kelkáposzta levelet, meghintjük a cukorral, sózzuk, borsozzuk és forrástól számított 10-15 percig lassú tűzön főzzük. A halszeleteket megsózzuk, borsozzuk és a ragu tetejére tesszük, majd fedővel lefedve, további 15 percig főzzük, vagy amíg a hal meg nem puhul.

Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Neked ajánljuk