Héjában sült krumpli paprikás zsírral és ecetes lila hagyma salátával

Héjában sült krumpli paprikás zsírral és ecetes lila hagyma salátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 kg közepes méretű krumpli
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 tejkávéskanál cukor
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál 10 %-os ecet
  • 4 evőkanál mangalica zsír
  • 1 vőkanál pirospaprika
  • 1 kg közepes méretű krumpli
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 tejkávéskanál cukor
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál 10 %-os ecet
  • 4 evőkanál mangalica zsír
  • 1 vőkanál pirospaprika

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megmosott krumplikat a rácsra rakjuk, majd 30 percig sütjük. Egy tálba beszedjük, letakarjuk, konyharuhával állni hagyjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön.

Amíg pihen a héjában sült krumpli, addig elkészítjük az ecetes hagymát és zsírt.

A hagymát megtisztítjuk, kockára vágják. A zsírt feltesszük a tűzre melegedni (de ne legyen túl forró), majd lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát és elkeverjük.

Egy tálba beleöntjük az ecetet, a cukrot, a sót és a vizet, majd addig keverjük, amíg elolvad a cukor és a víz, akkor belerakjuk a hagymát és állni hagyjuk.

A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk és egy tálba tesszük. Tálalásnál kiadagoljuk tányérokra, meglocsoljuk a paprikás zsírral és ecetes hagymasalátát kiinklinálunk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti