Háztető süti

Háztető süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

A piskótatésztához:

  • 5 evőkanál cukor
  • sütőpor
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt

A töltelékhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dl rum
  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 1 dl meleg víz

A fehér krémhez:

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

A csokimázhoz:

  • 5 evőkanál cukor
  • sütőpor
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dl rum
  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 1 dl meleg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • kókuszreszelék
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Süssünk piskótát a tészta hozzávalóiból! Kihűlve 3 részre vágjuk. A középső szélesebb legyen!

Töltelék:

Öntsük le a darált kekszet meleg vízzel! Rakjuk bele a porcukrot, a vajat, a rumot, a darált diót és a kakaót! Keverjük össze!

Krém:

Keverjük ki a krém hozzávalóit! Kenjük meg a piskótalapokat! Kenjük rá a középső piskótalapra a tölteléket! Borítsuk rá egymással szembe a 2 piskótalapot úgy, hogy háztető formájú legyen a sütink!

Máz:

A hozzávalókat összekeverjük, megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a tésztát. Szórjuk meg kókusszal!

Neked ajánljuk