Házikolbászos pizzaburger

Házikolbászos pizzaburger
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 darabhoz:
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 2 egész tojás
  • 2 dl langyos tej
  • kevés cukor
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 4 evőkanál olajszezámmag
  • a teteje lekenéséhez:
  • 2 tojássárgája
  • valamint:
  • pizzakrém
  • szeletelt házikolbász
  • szeletelt sajt
  • lilahagyma
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál
  • 2 egész tojás
  • 2 dl langyos tej
  • kevés cukor
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 4 evőkanál olajszezámmag
  • 2 db tojássárgája
  • pizzakrém
  • szeletelt házikolbász
  • szeletelt sajt
  • lilahagyma

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, majd a tészta hozzávalóival jól kidolgozzuk,10 percig gyúrjuk, majd letakarva meleg helyen fél órát kelesszük.

8 db cipót formálunk belőle, majd ismét pihentetjük 30 percet. Tojássárgájával lekenjük a cipók tetejét, szezámmaggal megszórjuk, majd előmelegített sütőben 150-160 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Ha megsültek és kihűltek a bucik, félbevágjuk őket. Egy serpenyőben kicsit megpirítjuk, hogy finom ropogós legyen. Megkenjük mind két felét pizzakrémmel, majd az aljára kolbász karikákat teszünk, a tetejére (a vágott felületre) 2 szelet sajtot. 180 fokos sütőbe tesszük pár percre, Amíg megolvad a sajt. Kivesszük a sütőből, teszünk rá pár szelet lilahagymát és összerakjuk. (Bármit tehetünk bele, virslit, sonkát, sült húst, többféle zöldséget, stb. A képzelet határtalan!)

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!