Házias krémes (diétás)

 Házias krémes (diétás)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál xilit
  • 6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • a krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • édesítő
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál tejföl
  • a tetejére:
  • 2,5 dl cukormentes tejszín
  • édesítő
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál xilit
  • 6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • édesítő
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2,5 dl cukormentes tejszín
  • édesítő

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítő egynegyed részével fehéredésig verjük. A fehérjét habbá verjük a maradék édesítővel. Egy habkártyányit ebből a sárgájához adunk és jól elkeverjük. Ezt a masszát a fehérjéhez öntjük és óvatosan beleforgatjuk. Végül a sütőporos lisztet is beleforgatjuk.

E tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe önjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb.20 perc alatt készre sütjük. Ezután kihűlni hagyjuk.

A tejből és a pudingporból a szokásos módon pudingot készítünk és ízlés szerint édesítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tejföllel és citromlével elkeverjük.

Kettévágjuk a piskótát, megtöltjük a krémmel, majd rásimítjuk a kevés édesítővel keményre felvert tejszínhabot is. Mehet rá a piskóta teteje, majd pár órára a hűtőbe tesszük. (Esetleg a krém egy kis zselatint is elbír.)

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti