Házi zserbó

Házi zserbó

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 4 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 2 g sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 1 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 1 citrom reszelt héja
  • vaníliás cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg baracklekvár

A csokoládé bevonathoz:

  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Elkészítés: 1. Melegítsük langyosra a tejet, keverjünk hozzá 2 teáskanál cukrot, és tegyük bele az élesztőt. Majd hagyjuk felfutni.

2. A lisztet a vajjal morzsoljuk el, öntsük hozzá a megkelt élesztőt, adjuk hozzá a tojássárgáját, a sütőport a cukrot, és egy csipet sót. Majd kézzel dolgozzuk össze az egészet.

3. Amikor összeálló, homogén tésztává gyúrtuk, a tésztát 3 egyenlő részre vágjuk. A lapokat nyújtsuk ki a tepsink méretére. Figyeljünk, hogy a tészta ne legyen túl nagy, inkább legyen kisebb, mert még kelni fog.

4. A töltelék hozzávalóit keverjük össze egy nagy tálban. Terítsük az egyik lapot a tepsi aljába. Kenjük meg lekvárral, hintsük meg a diós keverékkel. Helyezzük rá a második lapot, majd ugyanúgy járjunk el, mint az első lappal.

5. Borítsuk le a harmadik lappal úgy, hogy mindenhol lefedje a 2 egymásra terített lapot. Ezekután hagyjuk kelni szobahőmérsékleten még egy órát. Majd sütés előtt szurkáljuk meg a tészta tetejét egy villával.

6. 180 C-fokon kb. 15 percig süssük, míg a teteje egyenletes világospiros nem lesz. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni. Alacsony lángon olvasszuk fel a csokoládét, folyamatos kevergetés mellett, majd öntsük a tészta tetejére. Majd ha evvel készenvagyunk hagyjuk a mázat megdermedni.

7. Szeleteljük téglalap vagy rombusz formára.

Neked ajánljuk