Házi zöldbabfőzelék

Házi zöldbabfőzelék
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 kg zöldbab
  • 2 db krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. cukor
  • ételízesítő
  • A habaráshoz:
  • 3 ek. tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 kg zöldbab
  • 2 db krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. cukor
  • ételízesítő
  • 3 ek. tejföl
  • 2 ek. liszt

Elkészítés:

A zöldbabot leszálazzuk és feldaraboljuk. A hámozott krumplit is felvágjuk kisebb kockákra. A megpucolt hagymát bevágjuk keresztben. A petrezselymet csokorban hagyjuk. A zöldségeket felrakjuk főni, annyi vízben, hogy ellepje (szükség esetén pótoljuk) és ízesítjük a levest. A habarást összeállítjuk lisztből, tejfölből, kis vízzel és leveslével, simára keverve. Miután a bab megfőtt benne, behabarjuk és felfőzzük. Ha kell, akkor utánízesítjük.




Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti