Elkészítés:
A zöldbabot leszálazzuk és feldaraboljuk. A hámozott krumplit is felvágjuk kisebb kockákra. A megpucolt hagymát bevágjuk keresztben. A petrezselymet csokorban hagyjuk. A zöldségeket felrakjuk főni, annyi vízben, hogy ellepje (szükség esetén pótoljuk) és ízesítjük a levest. A habarást összeállítjuk lisztből, tejfölből, kis vízzel és leveslével, simára keverve. Miután a bab megfőtt benne, behabarjuk és felfőzzük. Ha kell, akkor utánízesítjük.
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Magyaros receptek
,
Vegetáriánus ételek
,
Klasszikus ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Olcsó ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
45 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Főzelékek
,
Krumplis ételek