Házi vajkrém

Házi vajkrém

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg bacon
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg vaj
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A bacont apróra vágjuk és egy serpenyőben ropogósra sütjük. Amikor a bacon már megpirult, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát és megfonnyasztjuk, majd levesszük a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni.

A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a már kihűlt hagymás baconnel, sózzuk (vigyázzunk, mert ha a bacon nagyon sós, akkor már nem kell hozzá sót adni), borsozzuk, hozzáadjuk az aprított petrezselymet, alaposan elkeverjük, majd egy folpackra halmozzuk, feltekerjük, és a hűtőbe tesszük.

Ha szeretnénk, hogy gyorsan meghűljön, és mielőbb tudjuk használni, tegyük be pár percre a mélyhűtőbe. Apró falatka szendvicseket készítünk és friss zöldségekkel kínálom.

Neked ajánljuk