Házi vajkaramella

Házi vajkaramella
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 dl 3,5 %-os tej
  • 50 dkg kristálycukor
  • 4 dkg vaj
  • 5 dl 3,5 %-os tej
  • 50 dkg kristálycukor
  • 4 dkg vaj

Elkészítés:

A tejet a cukorral takaréklángra vett tűzhelynél feltesszük főni (kb. 50 perc), és közben néhányszor átkevergetjük, majd a további 20 percben csaknem állandó keveréssel készre főzzük. Állaga pudingszerű sűrűségű lesz.

Ekkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a vajat. Majd az előre elkészített olajjal kikent formákba kanalazzuk. Fél óra múlva már teljesen megköt, ekkor a formákból kiütjük.

Én szív muffin formákba és kisebb műanyag dobozba öntöttem.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!