Házi sztracsatella sütés nélkül

Házi sztracsatella sütés nélkül

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 dl tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor
  • 2 tojássárgája
  • 40 db téglalap alakú babapiskóta
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 dl tejszín
  • 1 tábla étcsokoládé
  • *

az áztatáshoz:

  • 8 dl tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor
  • 2 tojássárgája
  • 40 db téglalap alakú babapiskóta
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 dl tejszín
  • 1 tábla étcsokoládé
  • *
  • kevés tej
  • rumaroma
  • fahéj (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot a 8 dl tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd belereszelünk fél tábla csokit és óvatosan összekeverjük.

Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, majd egy réteg csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab következik. A tetejére ráreszeljük a maradék fél tábla étcsokit.

Hűtőbe tesszük és legalább 2 órát pihentetjük.

Neked ajánljuk