Házi sztracsatella sütés nélkül

Házi sztracsatella sütés nélkül
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 dl tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor
  • 2 tojássárgája
  • 40 db téglalap alakú babapiskóta
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 dl tejszín
  • 1 tábla étcsokoládé
  • *
  • az áztatáshoz:
  • kevés tej
  • rumaroma
  • fahéj (ízlés szerint)
  • 8 dl tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 40 db téglalap alakú babapiskóta
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 dl tejszín
  • 1 tábla étcsokoládé
  • kevés tej
  • rumaroma
  • fahéj

Elkészítés:

A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot a 8 dl tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd belereszelünk fél tábla csokit és óvatosan összekeverjük.

Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, majd egy réteg csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab következik. A tetejére ráreszeljük a maradék fél tábla étcsokit.

Hűtőbe tesszük és legalább 2 órát pihentetjük.

Megjegyzés:

A receptet Péter Ramóna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti