Házi szilvás franciakrémes

Házi szilvás franciakrémes
Elkészítési idő
3,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db nyújtott leveles tészta
  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 8 dl tej
  • 4 dl cukrász tejszín
  • 60 dkg besztercei szilva
  • a szóráshoz:
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 db nyújtott leveles tészta
  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 8 dl tej
  • 4 dl cukrász tejszín
  • 60 dkg besztercei szilva
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Az egyik leveles tésztát kitekerjük, kicsit megnyújtjuk majd egy sütőfóliával bélelt tepsibe tesszük, a kés hegyével megszurkáljuk, hogy ne jöjjön fel. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 10-12 perc alatt készre sütjük.

A másik kinyújtott leveles tésztát tetszőleges méretű kockára vágjuk, és így sütjük meg - ez lesz a krémes teteje.

Amíg sülnek a krémes lapok elkészítjük a krémet.

Egy tálba beleöntjük a krémes krémpor és hozzáadunk a hideg tejet. Habverővel 3 percig erősen habosítani kezdjük, addig amíg elkezd sűrűsödni. A tejszínt szintén kemény habbá verjük, a szilvát kisebb darabokra vágjuk.

Veszünk egy tálcát, és az egész krémes alapot a tálcára rakjuk, majd rákenjük a vaníliás krémet. A szilva darabokat elosztjuk a tetején, és egy kicsit bele is nyomjuk a krémbe. Ezután ráhalmozzuk a tejszínhabot és elsimítjuk. Végezetül kirakjuk a krémes tetejét a kockára sült krémes lappal. Így sokkal könnyebb lesz majd felszeletelni.

A tetejét megszórjuk porcukorral, és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!