Házi szaloncukor

Házi szaloncukor

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál só
  • 8 g bors
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 dkg cukor
  • 1 sült sütőtök
  • 40 dkg tepertő
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

Elkészítés:

Daráljulle a tepertőt a bőre nélkül! Gyúrjuk homogén tésztává a hozzávalókat! Pihentessük 1 órán át!

Gyúrjuk át egy lisztezett deszkán, majd nyújtsuk ki 1,5 cm vastagra!

Kockázzuk fel, majd kenjük meg az egészet 1 felvert tojással! Szórjuk meg az egyiket kakukkfűvel, a másikat sütőtökkel, és így tovább! Ha kész a szórás, tegyük a szaloncukrokat sütőpapírral bélelt tepsibe nem túl szorosan! Süssük meg fél óra alatt 200 fokra előmelegített sütőben! Hagyjuk hűlni, majd csomagoljuk be!

Neked ajánljuk