Házi sonkakrém újhagymás reteksalátával

Házi sonkakrém újhagymás reteksalátával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt főtt sonka
  • 3 főtt kemény tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 5 dkg lm vaj
  • 4 teáskanál csemege torma
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 kis fej lila hagyma
  • színes őrölt bors

a salátához:

  • 6 db hónapos retek
  • 4 szál újhagyma
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • kis csokor snidling
  • Ízlés szerint só
  • olívaolaj

Elkészítés:

A sonkát apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a tormát, a mustárt és egy botmixer segítségével alaposan összeturmixoljuk.

A lila hagymát apró, a tojást nagyobb kockára vágjuk, hozzákeverjük a sonkakrémhez, majd félretesszük és elkészítjük a salátát.

A retket félbe, majd szeletekre vágjuk, az újhagymát, a petrezselyemzöldet és a snidlinget felaprítjuk, majd az összes zöldséget egy tálban összekeverjük, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal.

Pirítóst készítünk, megkenjük a sonkakrémmel, ráteszünk egy-két evőkanállal a salátából és azonnal tálaljuk.

A receptet GastroHobbi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk